de schoonheid van de Dordogne

volop rondom uw vakantiehuis

Populaire vakantie bestemming

Dordogne is een departement in het zuidwesten van Frankrijk in de regio Nouvelle-Aquitaine.
Het is het op twee na grootste departement, na de Gironde en Landes, die beide ook in deze regio liggen.
En het is, naast de Provence, al generaties lang voor Nederlandse toeristen de populairste Franse vakantie regio v.

Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Kano tochten op de rivier, luchtballon varen, historie (kastelen en grotten), een heerlijke keuken, gezellige markten, mooie fietsroutes en buitensporten.
Kortom: een succesrecept voor een veelzijdige vakantie in deze geliefde Franse streek.

Schilderachtige dorpen en steden

De Dordogne is ook het departement met een enorm aantal kastelen, chateau’s en pittoreske dorpjes.
Het is leuk om door deze dorpen te lopen en te genieten van de prachtige architectuur, kastelen, uitzichten, de sfeer, de markten en de terrasjes.

Een aantal van deze plaatsen ligt op 15 tot 30 minuten van vakantiehuis Porte Bonheur, waaronder beroemde zoals Hautefort, Montignac, Périgueux en Brantôme, ook wel het Venetië van de Dordogne genoemd.

De steden Périgueux, Bergerac en Sarlat hebben het predicaat ‘Ville d’Art et d’Histoire’, met een beschermd historisch centrum, en zijn bij uitstek een mooie dagtrip met ook een stadswandeling.

Buiten activiteiten

De natuur en buitenactiviteiten gaan in deze regio perfect samen.
De mogelijkheden voor jong en oud zijn legio, van wandelen, fietsen en paardrijden, tot kanoën en ballonvaarten. En van ondergrondse, en bovengrondse prehistorische grotten, tot diverse soorten en vooral overzichtelijke attractieparken.

Golfliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen op een van de zeven golfbanen, zowel 9 als 18 holes banen, en een aantal van deze banen geven gezamenlijk een Golf Pass uit die recht geeft op aantrekkelijke kortingen.

Lekker eten en gezellige markten

De regionale keuken is beroemd om haar streekproducten, zoals walnoten en walnotenolie, truffels en foie gras. En niet te vergeten diverse kazen en AOC-wijnen uit Bergerac. Bezoek tijdens uw vakantie vooral de vele restaurants en sfeervolle terrasjes in historische plaatsen.

Of doe inkopen op de gezellige markten. Er is elke dag van de week wel een markt in de pittoreske dorpen in de omgeving.
Die van Excideuil is op donderdagmorgen, en is op 5 minuten van Porte Bonheur.

Bergerac wijn

De wijnen die hier worden geproduceerd, zijn al meer dan 2000 jaar beroemd. Er worden heerlijke, karaktervolle wijnen gemaakt. Daarnaast kent het gebied een grote culinaire traditie, dus ga vooral proeven en maak volop kennis met en geniet vooral van de heerlijke streekgerechten.

De wijngaarden rond Bergerac liggen aan beide oevers van de Dordogne. Het gebied van ruim 12.000 hectare produceert 13 A.O.C. wijnen. Enkele beroemde wijnen uit deze streek zijn de rode Pécharmant, de zoete, witte likeurwijn Monbazillac en de witte Montravel.

Van de wijnen die het gebied voortbrengt is 55% rood, 37% wit en 8% rosé, waarvan momenteel al 10% al biologisch geteeld wordt.

Bergerac en Pecharment wijn Dordogne

Meer informatie voor uw luxe Dordogne vakantie

Voor onze gasten is veel informatie in huis beschikbaar, voor een afwisselende en luxe vakantie, en wij delen graag onze ervaringen over leuke routes, interessante plaatsen, restaurants en activiteiten.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u in alle rust in en om ons huis, de tuin en het zwembad van het goede Franse leven wilt genieten!
Dus kom en geniet van Porte Bonheur, onze mooie droom in de Dordogne.

Reserveren