de schoonheid van de Dordogne

volop rondom uw vakantiehuis

Dordogne populaire vakantie bestemming in Frankrijk

De Dordogne is, naast de Provence, al generaties lang de populairste vakantie bestemming in Frankrijk. Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Kano tochten op de Dordogne, luchtballon varen, historie (kastelen en grotten), een heerlijke keuken, gezellige markten, mooie fietsroutes en buitensporten.

Schilderachtige dorpen en steden in de Dordogne

De Dordogne is het departement met het grootste aantal dorpen met het predicaat Les Plus Beaux Villages de France, vertaald de mooiste dorpen van Frankrijk.

Deze kwalificaties worden toegekend door een onafhankelijke organisatie die werkt in het belang van het Frans cultureel erfgoed en het toerisme.

Het is leuk om door deze ‘mooiste dorpen van Frankrijk’ te lopen en te genieten van de prachtige architectuur, kastelen, uitzichten, de sfeer, de markten en de terrasjes. Een aantal daarvan liggen op ca. 30 minuten van vakantiehuis Le Beau Rêve, waaronder Castelnaud-la-Chapelle, Beynac, La Roque Gageac, St-Léon-sur-Vézère, Limeuil, Domme en Monpazier. En Belvès ligt zelfs op loopafstand.

De steden Périgueux, Bergerac en Sarlat hebben het predicaat ‘Ville d’Art et d’Histoire’, met een beschermd historisch centrum en zijn bij uitstek een mooie dagtrip inclusief een stadswandeling.

Buiten activiteiten in de Dordogne

De natuur in de Dordogne en buitenactiviteiten gaan perfect samen.
De mogelijkheden voor jong en oud zijn legio, van wandelen, fietsen en paardrijden, tot kanoën en ballonvaarten. En van ondergrondse en bovengrondse, vaak prehistorische grotten, tot diverse soorten en overzichtelijke attractieparken.

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op een van de zeven golfbanen in de Dordogne, zowel 9 als 18 holes banen, en een aantal geven gezamenlijk een Golf Pass uit die recht geeft op kortingen.

Buitenactiviteit luchtballon varen Dordogne

Lekker eten en gezellige markten in de Dordogne

De keuken van Dordogne is beroemd om haar streekproducten zoals walnoten en walnotenolie, truffels en foie gras. En niet te vergeten diverse kazen en AOC-wijnen uit Bergerac. Bezoek vanuit uw vakantiehuis de vele restaurants en sfeervolle terrasjes in historische plaatsen.

Of doe inkopen op de vele gezellige markten. Er is elke dag van de week wel een markt in de pittoreske dorpen rondom uw vakantiehuis. Die van Belvès op zaterdagmorgen is onder en rondom de historische markthal met gezellige terrasjes en op loopafstand van Le Beau Rêve.

Bergerac wijn in de Dordogne

De wijnen die rond Bergerac worden geproduceerd, zijn al meer dan 2000 jaar beroemd. Er worden heerlijke, karaktervolle wijnen gemaakt. Daarnaast kent het gebied een grote culinaire traditie, dus ga vooral proeven en maak volop kennis met heerlijke streekgerechten en geniet van het goede leven in Frankrijk.

De wijngaarden rond Bergerac liggen aan beide oevers van de Dordogne. Het gebied van ruim 12.000 hectare produceert 13 A.O.C. wijnen. Enkele beroemde wijnen uit deze streek zijn de rode Pécharmant, de zoete, witte likeurwijn Monbazillac en de witte Montravel.

Van de wijnen die het gebied voortbrengt is 55% rood, 37% wit en 8% rosé, waarvan momenteel al 10% al biologisch geteeld wordt.

Meer informatie voor uw luxe vakantie in de Dordogne

Voor onze gasten is veel informatie in huis beschikbaar, voor een afwisselende en luxe vakantie, en wij delen graag onze ervaringen over leuke routes, interessante plaatsen, restaurants en activiteiten.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u in alle rust in en om ons huis, de tuin en het zwembad van het goede Franse leven wilt genieten!
Dus kom en geniet van Le Beau Rêve, onze mooie droom in de Dordogne.

×