de schoonheid van de Dordogne

volop rondom uw vakantiehuis

Populaire vakantie bestemming

Dordogne is een departement in het zuidwesten van Frankrijk in de regio Nouvelle-Aquitaine.
Het is het op twee na grootste departement, na de Gironde en Landes, die beide ook in deze regio liggen.
En het is, naast de Provence, al generaties lang voor Nederlandse toeristen de populairste Franse vakantie regio v.

Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Kano tochten op de rivier, luchtballon varen, historie (kastelen en grotten), een heerlijke keuken, gezellige markten, mooie fietsroutes en buitensporten.
Kortom: een succesrecept voor een veelzijdige vakantie in deze geliefde Franse streek.

Schilderachtige dorpen en steden

En het is ook het departement met het grootste aantal dorpen met het predicaat Les Plus Beaux Villages de France, vertaald de mooiste dorpen van Frankrijk.Deze kwalificaties worden toegekend door een onafhankelijke organisatie die werkt in het belang van het Frans cultureel erfgoed en het toerisme.
Het is leuk om door deze ‘mooiste dorpen’ te lopen en te genieten van de prachtige architectuur, kastelen, uitzichten, de sfeer, de markten en de terrasjes.

Een aantal van deze plaatsen liggen op ca. 30 minuten van vakantiehuis Le Beau Rêve, waaronder wereldberoemde zoals Castelnaud-la-Chapelle, Beynac, La Roque Gageac, St-Léon-sur-Vézère, Limeuil, Domme en Monpazier.
En Belvès ligt zelfs op loopafstand.

De steden Périgueux, Bergerac en Sarlat hebben het predicaat ‘Ville d’Art et d’Histoire’, met een beschermd historisch centrum en zijn bij uitstek een mooie dagtrip en dan ook een stadswandeling.

Buiten activiteiten

De natuur en buitenactiviteiten gaan in deze regio perfect samen.
De mogelijkheden voor jong en oud zijn legio, van wandelen, fietsen en paardrijden, tot kanoën en ballonvaarten. En van ondergrondse, en bovengrondse prehistorische grotten, tot diverse soorten en vooral overzichtelijke attractieparken.

Golfliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen op een van de zeven golfbanen, zowel 9 als 18 holes banen, en een aantal van deze banen geven gezamenlijk een Golf Pass uit die recht geeft op aantrekkelijke kortingen.

Buitenactiviteit luchtballon varen Dordogne regio Sarlat

Lekker eten en gezellige markten

De regionale keuken is beroemd om haar streekproducten, zoals walnoten en walnotenolie, truffels en foie gras. En niet te vergeten diverse kazen en AOC-wijnen uit Bergerac. Bezoek tijdens uw vakantie vooral de vele restaurants en sfeervolle terrasjes in historische plaatsen.

Of doe inkopen op de gezellige markten. Er is elke dag van de week wel een markt in de pittoreske dorpen in de omgeving.
Die van Belvès is op zaterdagmorgen, onder en rond de historische markthal met gezellige terrasjes en is op loopafstand van Le Beau Rêve.

Bergerac wijn

De wijnen die hier worden geproduceerd, zijn al meer dan 2000 jaar beroemd. Er worden heerlijke, karaktervolle wijnen gemaakt. Daarnaast kent het gebied een grote culinaire traditie, dus ga vooral proeven en maak volop kennis met en geniet vooral van de heerlijke streekgerechten.

De wijngaarden rond Bergerac liggen aan beide oevers van de Dordogne. Het gebied van ruim 12.000 hectare produceert 13 A.O.C. wijnen. Enkele beroemde wijnen uit deze streek zijn de rode Pécharmant, de zoete, witte likeurwijn Monbazillac en de witte Montravel.

Van de wijnen die het gebied voortbrengt is 55% rood, 37% wit en 8% rosé, waarvan momenteel al 10% al biologisch geteeld wordt.

Bergerac en Pecharment wijn Dordogne

Meer informatie voor uw luxe Dordogne vakantie

Voor onze gasten is veel informatie in huis beschikbaar, voor een afwisselende en luxe vakantie, en wij delen graag onze ervaringen over leuke routes, interessante plaatsen, restaurants en activiteiten.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u in alle rust in en om ons huis, de tuin en het zwembad van het goede Franse leven wilt genieten!
Dus kom en geniet van Le Beau Rêve, onze mooie droom in de Dordogne.

Reserveren