vakantie bergerac dordogne

niet ver van uw vakantiehuis

Leuke stadswandeling op vakantie

De Dordogne wordt beschouwd als één van de de mooiste regio’s en de bekendste rivier van Frankrijk.
Het landschap is adembenemend, en vanwege de rust, het goede Franse leven en de vele bezienswaardigheden komen veel families hier al jarenlang voor een ontspannen en luxe vakantie.
Ook u zult hier het gevoel krijgen dat u nog eens terug zult komen, zoveel is er te zien en te ondernemen.

Zoals een bezoek aan deze trotse stad aan de oevers van deze populaire rivier, met een schitterend renaissance stadscentrum en een wereldberoemde held.

Savinien de Cyrano de Bergerac was een Frans schrijver, dichter en militair. Op zijn leven baseerde Edmond Rostand een succesvol toneelstuk, verfilmd met Gérard Depardieu in de hoofdrol. Van Cyrano werd verteld dat hij een bijzonder grote neus had.

Savinien Cyrano mag dan wel echt bestaan hebben, maar hij heeft er, voor zover bekend, nooit zijn lange neus laten zien.
Dat neemt niet weg dat hij de beroemdste inwoner geworden is.
Hij heeft de stad wereldwijd op de kaart gezet!

Vakantie in Bergerac Dordogne

Bergerac een mooie dagtrip

De stad heeft het predicaat ‘Ville d’Art et d’Histoire’, met een beschermd historisch centrum en is bij uitstek een mooie dagtrip.

De Dordogne is ook het departement met het grootste aantal dorpen met het predicaat Les Plus Beaux Villages de France, vertaald de mooiste Franse dorpen.

Heerlijk om door deze ‘mooiste plaatsen van Frankrijk’ te lopen en te genieten van de prachtige architectuur, kastelen, uitzichten, de sfeer, de markten en de terrasjes.

Een aantal ligt op ca. 30 minuten van Le Beau Rêve, waaronder Sarlat, Beynac, La Roque Gageac, Limeuil, Domme en Monpazier. En Belvès ligt zelfs op loopafstand.

Buiten activiteiten voor jong en oud

De natuur en buitenactiviteiten gaan in hier perfect samen.
De mogelijkheden voor jong en oud zijn legio, van wandelen, fietsen, golfen en paardrijden, tot kanoën en ballonvaarten.

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op een van de zeven golfbanen in de omgeving, zowel 9 als 18 holes banen.

In de regio van bevinden zich 2 golfbanen, Golf Du Château Les Merles, een mooie 9 holes golfbaan en Golf des Vigiers een 27 holes golbaan.

Golfen op vakantie in de Dordogne
Bergerac en Pecharment wijn Dordogne

Lekker eten en gezellig winkelen

Bezoek vanuit je vakantiehuis de vele restaurants en sfeervolle terrasjes in het historisch centrum en ervaar een geweldige gastronomie, door enkele van de lokale delicatessen en wijnen te proberen die uniek zijn voor deze regio.
U vindt in het centrum een reeks prachtige terrasjes, restaurants en bars, waar u kunt genieten van heerlijke gerechten in deze regio.

Geniet je liever van winkelen, dan is er genoeg keuze, van warenhuizen tot boetieks en cadeauwinkels.

Veelzijdigste wijnregio van Frankrijk

Tijdens je vakantie is een bezoek aan deze wijnregio zeker de moeite waard.
Het ligt voor het grootste deel aan de noordzijde van de rivier de Dordogne, in een streek (Périgord Pourpre) die wordt gedomineerd door de wijnbouw.

In het oosten ligt de Pécharmant, een wijngebied waar stevige rode wijn vandaan komt, terwijl ten zuiden van de Dordogne de beroemde Monbazillac witte zoete wijnen geproduceerd wordt.
En in het westen grenst het wijngebied aan dat van de welbekende Saint-Émilion.

Genieten van de Bergerac wijnen op vakantie

Meer informatie tijdens uw vakantie

Voor onze gasten is veel informatie in uw vakantiehuis beschikbaar, voor een afwisselende en luxe vakantie, en wij delen graag onze ervaringen over leuke routes, interessante plaatsen, restaurants en activiteiten.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u in alle rust in en om ons huis, de tuin en het zwembad van het goede leven hier wilt genieten!
Dus kom en geniet van Le Beau Rêve, onze mooie droom in de Dordogne.

Reserveren