vakantie bergerac dordogne

niet ver van uw vakantiehuis

Leuke stadswandeling op vakantie in Dordogne

Het departement Dordogne wordt beschouwd als één van de de mooiste regio’s en het is ook nog eens de bekendste rivier van Frankrijk.
Het landschap is adembenemend en vanwege de rust, het goede Franse leven en de vele bezienswaardigheden, komen veel families hier al jarenlang voor een ontspannen en luxe vakantie.

Een bezoek aan deze trotse stad met een schitterend renaissance stadscentrum is meer dan de moeite waard!

Je vindt er een standbeeld van Savinien de Cyrano de Bergerac, een Frans schrijver, dichter en militair. Op zijn leven baseerde Edmond Rostand een succesvol toneelstuk, verfilmd met Gérard Depardieu in de hoofdrol. Van Cyrano werd verteld dat hij een bijzonder grote neus had en was tot op heden de meest bekende inwoner van Bergerac. Hij heeft de stad wereldwijd op de kaart gezet!

Vakantie in Bergerac Dordogne

Bergerac een mooie dagtrip

De stad heeft het predicaat ‘Ville d’Art et d’Histoire’, met een beschermd historisch centrum en is bij uitstek een mooie dagtrip.

En het departement heeft het grootste aantal dorpen die vallen onder ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Heerlijk om door deze ‘mooiste plaatsen van Frankrijk’ te lopen en te genieten van de prachtige architectuur, kastelen, uitzichten, de sfeer, de markten en de terrasjes.

Natuurlijk liggen niet alle plaatsen om de hoek van ons vakantiehuis.  Maar het is ook heerlijk om via allerlei binnenwegen een plaats te gaan bezoeken.  Het lijkt of je rijdt in een constant park.

 

Buiten activiteiten voor jong en oud

Er zijn volop mogelijkheden voor jong en oud om ook in de Dordogne actief te zijn als daar behoefte aan is. Er zijn prachtige wandelingen te maken, men kan fietsen, golfen en paardrijden, uiteraard ook kanoën en ook het maken van een ballonvaart behoort tot de mogelijkheden. 

 

Golfen op vakantie in de Dordogne
Bergerac en Pecharment wijn Dordogne

Lekker eten en gezellig winkelen

De Dordogne is wijd en zijd bekend voor zijn geweldige gastronomie.  Vele bekende koks komen hier met regelmaat om inspiratie op te doen en komen genieten van de lokale delicatessen en wijnen die uniek zijn voor deze regio.

En mocht u ook eens graag willen winkelen dan kunt u hier natuurlijk ook uw hartje ophalen!

Meest veelzijdige wijnregio van Frankrijk

Tijdens je vakantie is een bezoek aan een of meerdere wijnhuizen zeker de moeite waard.
Ook daarvoor trek je naar Bergerac, waar je je ‘wijn’hart kunt ophalen.

In het oosten ligt de Pécharmant, een wijngebied waar stevige rode wijn vandaan komt, terwijl ten zuiden van de Dordogne de beroemde Monbazillac witte zoete wijnen geproduceerd wordt.  Ben  je een witte wijn liefhebber dan zijn Verdots en Jauberty ook niet te versmaden.
En in het westen grenst het wijngebied aan dat van de welbekende Saint-Émilion.

Genieten van de Bergerac wijnen op vakantie

Meer informatie tijdens uw vakantie

Voor onze gasten is er altijd volop informatie beschikbaar, waardoor u steeds van een afwisselende ontspannen vakantie kunt profiteren.

Geeft u er de voorkeur aan om  in alle rust en stilte te genieten van onze prachtige plek dan bent u natuurlijk meer dan welkom!

Reserveren