Culinair genieten in de Dordogne

De Dordogne is beroemd om zijn culinaire specialiteiten. Er zijn dan ook vele, vele restaurants waar u kunt genieten van lokale gerechten. De markten in de buurt bieden een overvloed aan verse ingrediënten om zelf uw echte Franse maaltijd te koken.

Regionale specialiteiten

Specifieke specialiteiten van de streek zijn eenden- en ganzengerechten, truffels, appelcider en walnoten. Er zijn vrij veel eenden- en ganzenboerderijen, waar de confit de canard (geconfijte eend) en, ook nog, foie gras (ganzenlever) worden geproduceerd. Langs de wegen vindt u veel walnootplantages, waar notenolie en notenlikeur gemaakt worden. U zult ook veel stalletjes langs de weg tegenkomen waar u de regionale producten kunt kopen en groenten, fruit en wijn; vaak tegen voordelige prijzen. Wilt u meer weten van truffels, dan is een bezoek aan het centrum in Sorges-en-Perigord zeer de moeite waard.

en wijnen uit de Bergerac

De wijnen van de Dordogne zijn een hoofdstuk apart. Met name rond Bergerac zijn vele wijngaarden die prachtige wijnen produceren. Bent u niet in de gelegenheid een wijngaard te bezoeken, dan vindt u bij vrijwel elke winkel een grote keuze uit Bergerac-wijnen. En probeer vooral ook eens een Monbazillac dessertwijn.